1 september: ook voor organisaties een nieuwe start?

Heb je een heerlijke zomervakantie achter de rug? Blij om terug naar de structuur van alledag terug te keren? Of niet helemaal? Hoe dan ook, we hebben wat voor je.

1 september betekent voor veel mensen heel wat veranderingen: nieuwe gezichten, nieuwe klas, nieuwe leerkracht, misschien een nieuwe school. En het betekent ook een overgang van de relaxed laid-back sfeer van onze warme zomer naar het najaar met het vooruitzicht van de herfst- en de wintermaanden.

Hopelijk heb je een heerlijke zomer gehad en wie weet een mooie reis kunnen maken met partner, gezin of vrienden. De periode voor we op vakantie vertrekken hebben we bijna allemaal moeten racen tegen de klok. Om nog alles af te werken en om met een gerust gevoel de deur achter ons dicht te trekken. Herkenbaar?

Sommigen zijn meteen ‘zen’ wanneer ze de deur op kantoor of van de praktijk achter zich dichttrekken. Anderen hebben nog een aantal dagen nodig om af te kicken van de werkstress vooraleer ze helemaal in vakantiemodus zijn. En dan is het vervolgens de kunst om tijdens de vakantie volledig te ontspannen om de batterijen helemaal op te kunnen laden.

En daar lig je dan op je strandstoel, of ben je aan het rondtrekken, of ben je eindelijk dat goeie boek aan het lezen … En hopla, onverwachts vallen geweldige ideeën je te binnen van hoe je een aantal zaken anders aan zou kunnen pakken.

Heel normaal allemaal trouwens. Ons gebruikelijke rationele werkbrein hebben we immers even uitgezet. En doordat we in een andere context zitten en helemaal ontspannen zijn krijgt ons creatieve brein vrij spel. Geweldig toch? Het is alleszins iets om te omarmen. Want waar jouw creatieve brein aan de slag gaat kan je daar als ondernemende professional alleen maar beter van worden.

Een tip: schrijf al die ideeën op. Er is keuze genoeg: het klassieke notebook (bij Kudoz hebben we daarvoor mooie notebooks en dito pennen), een lijstje op je telefoon, of een app zoals OneNote of Evernote. Dan kan je dat even loslaten om het de nodige ruimte te geven om het wie weet uit te laten groeien tot een plan, en … kan je intussen verder ontspannen.

Totdat het 1 september is. Quasi iedereen is terug uit verlof en het voelt zoals de eerste dag van een nieuw jaar. Vol goede voornemens dus. Het ideale moment om met die spontane ideeën aan de slag te gaan.

Om jou daar zo vlot en efficiënt mogelijk bij te ondersteunen bestaat Kudoz. Van hoe de dingen praktisch aan te pakken tot hoe je het best kan omgaan met weerstand vanuit je omgeving. Ah ja, want dat hoort nu eenmaal dikwijls bij verandering.

Bij Kudoz zitten we boordevol ideeën en ervaring om een succes te maken van jouw - al dan niet wilde - plannen.

Zin om met succes werk te maken van je ideeën?


En tot slot, voor de liefhebbers
een fragment uit De Ideale Wereld …

Vorige
Vorige

De efficiëntie verbeteren op kantoor … Welke winst is er (nog) te halen?

Volgende
Volgende

Wat met het welzijn van de CEO?